Bild

200

Min politik

 
 

Trollhättan har fantastiska möjligheter att bli en framgångsrik stad där människor bor, arbetar och trivs. Men det gäller att vi tar vara på det möjligheter vi har och inte låter politiken bromsa människors kraft, idéer och drömmar.

Centrum
Vi moderater kommer att gå till val på att vända den negativa spiral som Trollhättans centrum befinner sig i. Vi har ett gediget program för detta och vi avsätter 200 miljoner för att uppnå vårt mål samtidigt som vi skapar förtroende och investeringsvilja hos fastighetsägare, handlare och byggbolag. Vi vill bland annat skapa ett nytt torg framför Oden, göra Strandgatan till ett café och restaurangstråk, utveckla promenadvägen längs kanalen. Vi vill bygga bostäder och skapa en trevlig rumskänsla på Drottningtorget. Vi kan detta och vi avsätter pengar för det.

 
 Företagande

Politiken måste se till att Trollhättan erbjuder de bästa förutsättningarna som kan ges när det gäller företagande eftersom detta är grunden för vår välfärd. Jag jobbar hårt för att nätverka, bereda väg, och underlätta för människor som har ideér och som vill prova dessa i vårt område. Kommunen måste på allvar se möjligheterna i företagandet och inse att utan dem stannar Trollhättan. Besöksnäringen

Trollhättan ligger strategiskt mycket bra till med både vattenvägar, bilvägar och järnväg. Detta borde innebära att Trollhättan har en strid ström av människor som rent teoretiskt skulle kunna stanna till i vår vackra stad för att turista om de ville och viste vad som fanns här. Det som ofta slår mig när jag själv besöker andra orter är hur mycket vatten vi har i Trollhättan, men som inte riktigt tas till vara. Spikön är ett lysande exempel, en oas som många städer skulle drömma om att ha men som här hanteras styvmoderligt, likaså strandgatan som mest verkar vara till för parkerade bilar. Vi behöver fler turistmål dit besökare kommer och spenderar sina pengar istället för att bara åka förbi Trollhättan.

 
 

 

Biogas

Vi har idag ett väl fungerande system som går ut på att delar av våra sopor blir till biogas som kan användas lokalt för bilar och bussar. Detta område har en stor utvecklingspotential där underleverantörer av utrustning och kunskap kan dra nytta av stadens kunnande. Vi behöver få ut budskapet att vi kan biogas och det behöver vi göra nu för om några år är risken stor att vi blir omsprungna av andra kommuner.

 
 

 

Linbanan

Vi har enastående miljöer kring fallen och slussarna, dessa kan utvecklas ordentligt.
Till exempel så har vi en linbana som bara går över kanalen, i en motion till kommunfullmäktige föreslog jag att det borde utredas hur den skulle kunna dras upp till Kopparklinten för att få en kanonutsikt med fallen i bakgrunden, vad det skulle kosta och en affärsplan där till. Kanske kunde man placera ett café på toppen? Varför inte ta vara på en av Sveriges mest hänförande utsikter? Socialdemokraterna var emot detta!

 
 

 

Storstaden

Vi bör arbeta aktivt så att vi kan dra nytta av den attraktivitet som Storstaden Göteborg har. Ett större samarbete skulle gynna Trollhättan och vår omnejd. Jag anser att en grupp bestående av politiker och näringslivstoppar från Göteborg, Trollhättan och Vänersborg snarast bör bildas för att identifiera problem och möjligheter samt ta fram en handlingsplan för hur vi som region bör agera gentemot konkurrenter.

 
 

 

Norge

Vår närhet till Norge gör att vi har stor potential för företag som vill etablera sig i EU. Jag anser att vi borde bearbeta denna ”marknad” grundligt och metodiskt i ett tydligt uppdrag till vår näringslivsenhet. Vissa kontakter finns redan men de borde utvecklas mycket, mycket mer.

 
 

 

Trollhättan+Vänersborg

Våra två stadskärnor ligger mycket nära varandra och där det är möjligt bör vi utöka vårt samarbete, detta ansvar har vi gentemot våra skattebetalare men också för att samarbete är mycket bättre än motsatsen.

 
 

 

Skolan

Här behövs en tydlig politik som visar vad vi vill. Engagemanget från politiken finns inte idag vilket lett till senaste årens resultat. Engagemang, behöver inte säga så mycket mer.

 
 

 

Trollhättan och miljön

Trollhättan var tidigt ute när det gäller kommunalt miljöarbete. Tyvärr går det inte att vila på gamla meriter utan vi behöver ständigt och aktivt bryta ny mark för att ligga i framkant. Vi behöver se och lära hur andra jobbar och sen göra det bättre. Ta cykelvägar som exempel. Man kan lätt cykla mot stan men när man närmar sig cntrum så verkar all logik upphöra, man frågar sig vart vägen tog vägen. Ett helt nät bör skapas och markera med färg på vägbanan där endast cykling är tillåten för att främja cykling och minska på trycket av andra fordon.

Vi bör hårdare jobba med energieffektivisering, både för miljön men ochså för plånboken.

 

Tappade uppkopplingen