Statsminister Stefan Löfvén har med Finansminister Magdalena Andersson och Vänstern beslutat sig för att återta platsen där Sverige ligger i topp när det gäller skatter, avgifter och transfereringar. Miljöpartiets företrädare hänger som vanligt bara med slentrianmässigt på vagnen utan vidare reflektion över effekter. Detta är skadligt för Sverige och verkar till synes vara den enda linjen som regeringen orkar tänka, istället för att ta tag i de verkliga samhällsutmaningarna som polisens förlust över gatan, en arbetslöshet på 7% i en högkonjunktur, ett pensionssystem som inte ger tillbaka den ekonomiska trygghet som ett arbetsliv borde göra.

Hela politiken i Sverige behöver ett omtag där arbete och initiativ skall löna sig, skatt skall gå till samhällets fundamentala verksamheter, som polis, försvar, infrastruktur och sjukvård, så att de får den respekt och förutsättningar som de behöver. Denna tramsande regering som Sverige fått skall sparkas så snart det är går. Det är vår skyldighet som moderater att se till.

 

Tappade uppkopplingen