I dagarna presenterade S och Mp-regeringen sin budget för 2017. Stefan Löfvén höll inte igen med att underblåsa sin storhet genom att säga att detta är ”den största miljö och klimatbudgeten i svensk historia”. Inte helt oväntat rent PR-mässigt men med vetskapen om att regerandet bygger på ett samarbete mellan S och Mp så är det förvånande att en övervägande del av de 12,9 miljarder som ligger som miljö och klimatsatsning ska spenderas efter valet, alltså nästa mandatperiod, då ingen vet hur styret av Sverige ser ut.

Verkligheten är den att Socialdemokraterna gjort upp med Vänsterpartiet och en nöjd Jonas Sjöstedt deklarerade stolt om ytterligare skattehöjning för medelinkomsttagare, och samtidigt lurat Miljöpartiet att gå med på uppgörelser likt försäljningen av kolkraften i Tyskland. Enligt finansminister Magdalena Andersson kommer nästan ingen att få mindre pengar tack vare löneökning, vilket är ett ämne i sig som skulle vara intressant att reda i. Återigen sviks väljarna genom att vallöftena inte längre gäller.

Det är nu bara två år kvar till valet. Sverige förtjänar en bättre regering, och miljöpartisterna förtjänar ett bättre miljöparti.

 

Tappade uppkopplingen