Vi är många som upprörs över stenkastning mot polis, räddningstjänst och ambulanspersonal. Att angripa dessa yrkeskårer i sin yrkesutövningen är ett angrepp på samhället i sin helhet. Den som hindrar polis och annan blåljuspersonal från att fullfölja sina uppgifter skadar samhället och bör straffas därefter. För att visa på allvaret i den här brottsligheten bör våld mot tjänsteman få en egen brottsrubricering där straffet ska vara minst sex månaders fängelse, anser vi moderater.

Frågan som man måste ställa sig, hur tänker man om man kastar sten mot en ambulans på utryckning och som då inte kan utföra sitt uppdrag? Vem gynnar det och vem skadar det? Skulle gärna vilja veta det.

Inte minst vi politiker, men också hela samhället måste stå upp för poliser, brandmän och ambulanspersonal som med risk för sitt liv utför sitt arbete. Det kan vi göra genom skärpt lagstiftning så att kriminella får ett straff, ge polisen resurser så att yrket attraherar nya poliser men också behåller de vi har, och sist men inte minst måste regeringen lyssna på yrkeskåren som är ute och möter detta i verkligheten varje dag, för detta är riktigt illa.

Hoppas på en lugn helg i Trollhättan!

Tappade uppkopplingen