Som vi nu vet väljer Schweiz att inte köpa Gripenplan av Sverige. Vare sig om GKN är med eller inte i affären så är det en miss för svenska företag och en förlust för svenska arbetstillfällen. Gripenplanen är mycket kostnadseffektiva för sin uppgift när man ser på livscykelkostnader, gångtimmar och uppdrag. Jag tycker det är tragiskt och blåögt när svenska politiker sågar sin egen nations industriarbeten och kompetens där resultaten istället bara blir att kunderna väljer andra tillverkare. Militär och civil produktion har effekten av korsbefruktning och ökande spetskompetens, därför sågar man inte bara av en gren, snarare hela trädet.

Kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg än. Du kanske vill vara den första? Gör det isåfall nedanför.

Du måste vara inloggad fr att kommentera.

Tappade uppkopplingen